Hoe werkt het?

Ervaar het gemak via ons stappenplan

De maaltijdservice van de gemeente Barneveld bezorgt maaltijden in Barneveld, Voorthuizen, Terschuur, Zwartebroek, Garderen, Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek en de Glind. Wilt u gebruik maken van maaltijd aan huis of meer informatie? Neem dan contact op via: 0342- 404 121. Hier wordt uw aanvraag geïndiceerd.

Wij maken u het graag zo gemakkelijk mogelijk. Maaltijden kiezen en bestellen gaat dan ook in een handomdraai.

STAP 1: Bestellen

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Als maaltijdgebruiker heeft u dagelijks keus uit een ruim aanbod aan hoofd- en bijgerechten. Hiertoe ontvangt u wekelijks de menukeuzelijst. Deze lijst hebt u enige dagen in huis om in te vullen of de lijst te laten invullen. De eerstkomende bezorgdag neemt de bezorger de ingevulde lijst weer mee. Daarnaast kunt u ook digitaal bij ons bestellen in de webshop. Aan de hand van uw keuzes draagt de keuken zorg voor verdere afwikkeling van uw bestelling. De keuken is ingesteld op diëten.

Spreekt u ons het liefst persoonlijk of heeft u een vraag? 
Neem dan gerust contact met ons op via: 0342 - 40 41 21.

STAP 2: BEZORGEN

Persoonlijk bij u bezorgd

Persoonlijk bij u bezorgd

Vrijwilligers bezorgen de koelverse maaltijden twee keer per week aan huis. De bezorging vindt plaats op dinsdag en vrijdag. Alleen in Voorthuizen is dat op maandag en donderdag. Bent u op het tijdstip van aflevering niet in de gelegenheid om uw bestelling in ontvangst te nemen, neemt u dan passende maatregelen.

Let op: als de bezorgers onverhoopt niet persoonlijk bij u kunnen afleveren, probeert men dit nog bij de buren mits deze uw bestelling in de koelkast kunnen plaatsen. Is ook dat niet mogelijk, dan vervalt de aflevering maar wordt deze wel in rekening gebracht.

Uw bezorger brengt uw maaltijden wekelijks bij u thuis in en om Barneveld. U hoeft dus niet elke dag thuis te blijven voor de bezorger, maar u kunt de maaltijden bewaren in de koelkast en zelf bepalen wanneer u eet.

De maaltijden bewaart u in de koeling. Op het etiket staat aangegeven wat de houdbaarheidsdatum is en de bewaar- en verwarminstructies. Zet daartoe de koelkastthermostaat op de juiste stand en controleer regelmatig uw koelkasttemperatuur of laat die doen. 

STAP 3: VERWARMEN

Met onze instructies kan het niet misgaan

Met onze instructies kan het niet misgaan

De verpakking van uw maaltijd dient onbeschadigd te zijn. Prik met een vork enkele gaatjes in de verpakking. Plaats de gekoelde maaltijd in de magnetron. Zorg er voor dat de maaltijd goed verhit wordt, deze moet minimaal 70 graden zijn. Op het etiket staat aangegeven hoe lang en op welke temperaatur u uw maaltijd moet verwarmen.

Er zijn via de maaltijdvoorziening zeer gebruiksvriendelijke magnetrons leverbaar ad € 99,-. Als uw gebruik van korte duur is, kunt u ook een magnetron huren ad € 2,27 per maand. Ook kunt u voor het verwarmen van uw maaltijd de oven gebruiken. Met het oog op de voedselveiligheid is het onjuist (aangebroken)maaltijden voor een tweede keer op te warmen.

Extra service

Mocht het opwarmen van de maaltijden of het invullen van de menulijsten problemen opleveren, neemt u dan contact op met de organisatie die verantwoordelijk is voor uw dorp; Stichting Maaltijd aan Huis of met Welzijn Barneveld

Eet smakelijk!